Notiunea de caine nu latra… sau cum sa vinzi ideea de sanatate

NOTIUNEA DE CAINE NU LATRA… SAU CUM SA VINZI IDEEA DE SANATATE

O sa gasiti pe piata capsule cu obligeana, tinctura de obligeana, extracte de obligeana, extracte standardizate de obligeana, ceai de obligeana, etc. Dar nu o sa gasiti macerat de obligeana. De ce? Pentru ca nu se poate vinde. Se prepara de pe o zi pe alta. La temperatura camerei maceratul nestrecurat fermenteaza in 12 ore. Solutia strecurata se altereaza in 24 de ore. Si cu toate acestea este de departe cel mai eficient mod de preparare a rizomului de obligeana (Calami rhizoma) si un mijloc extrem de eficient de a trata gastrite diverse si nu numai.

Informatii pentru sanatate - tratamente naturiste: obligeana macerat, tratament naturist gastrita


Restul sunt modalitati prin care este transformata in bani ideea de planta vindecatoare. Pentru voi, doar pentru voi… Moduri de prezentare care atrag prin frumusete, culoare si aparenta stiintifica. Firme care si-au asumat misiunea sa va aduca sanatatea in case, etc.

Ce puteti face? Puneti mana si cititi…

Polenul de salcie NU are efectele sudorifice si antitermice pe care le are ceaiul (decoctul) de coaja / scoarta de salcie. Deci vestitul polen de salcie NU reproduce efectele terapeutice ale scoartei de salcie (Cortex salix alba).

Ar putea sa-i fie rusine, pentru ca e scump… Puneti mana si cititi. Sau intrebati-i pe cei care stiu.

Polenul de paducel NU reproduce efectele hipotensive ale florilor si frunzelor de paducel preparate ca ceai dar mai ales ca si tinctura. Deci daca ati ascultat-o pe frumoasa blonda in halat alb de la farmacia naturista care v-a convins sa luati polen de paducel pentru tensiune v-ati pacalit. Din nou.

Planta e una; partea aeriana, radacina, scoarta, inflorescentele, mugurii pot constitui materie vegetala pentru preparate cu ratiuni si eficienta terapeutica diversa. Produsl apicol, daca si cand se poate obtine, polen sau miere, nu reproduce calitatile medicinale ale plantei, partilor din planta si efectelor care se pot obtine prin preparare.

Ce puteti face? Cred ca de-acum stiti…

Sanatate!