sanatate
- Octombrie 23, 2024 87
Pastura cruda de la Melidava - Superalimentul natural pentru vitalitate si sanatate durabila
Pastura cruda reprezinta o resursa valoroasa pentru oricine doreste sa-si imbunatateasca sanatatea si vitalitatea prin mijloace naturale. Cu un profil bogat in nutrienti si o serie de beneficii dovedite pentru sanatate, acest superaliment poate fi un adaugat valoros in dieta zilnica. Consumul regulat de pastura, impreuna cu un stil de viata echilibrat si activ, poate contribui la o stare de bine generala si la cresterea calitatii vietii.
Incorporarea pasturii crude in regimul alimentar este simpla, iar efectele sale benefice sunt resimtite rapid, facand din acest produs apicol o alegere ideala pentru persoanele de toate varstele. Daca sunteti in cautarea unei metode naturale si eficiente de a va sprijini sanatatea, pastura cruda de la Melidava merita luata in considerare.
Introducere
Pastura este un superaliment cu proprietati care aduc...
- Ianuarie 30, 2024 415
PROPRIETATILE CHIMICE SI BIOLOGICE ALE PROPOLISULUI
Una din concluziile articolului, care ne intereseaza in mod deosebit, acum dar si pentru viitor…
Activitatea antivirală a propolisului
Mostre de propolis provenite din diferite regiuni geografice au prezentat activitate antivirală împotriva Adenovirus, HSV, virusurile gripei A și B, virusului bolii Newcastle, virusurilor polio, Vaccinia, Rotavirus, al stomatitei veziculare (VSV), și a virusului Corona, și au interferat cu replicarea virusurilor Herpes simplex, H. genitalis, Herpes zoster și al variolei.
Articolul: The chemical and biological properties of propolis
Siberi, S. Alenezi, J. Tusiimire, D. G. Watson
Privire generală asupra propolisului
Propolisul este o substanță...
- Ianuarie 18, 2019 1137
La Universitatea din Roma Tor Vergata, Prof. Antonella Canini si echipa desfasoara studii asupra capacitatii antitumorale a mierii. Pe culturi celulare de melanom bovin, s-a evidentiat ca in dilutie de 1/40, mierea de salcam exercita in 24 ore de la tratare un efect inhibitor celular de 35-45%.
In Egipt. Prof. Mamdouh Abdulrhman, trateaza de multi ani de zile cu injectii intravenoase cu miere de albine. Se injecteaza cantitati foarte mici, in dilutie cu ser fiziologic sau apa distilata, iar metoda este complet lipsita de riscuri toxice. Rezultatele sunt foarte bune pentru numeroase afectiuni, intre care boli cardio-vasculare, reumatismale, respiratorii, oncologice, diabet zaharat. Datorita efectelor uneori spectaculoase... - Ianuarie 18, 2019 1245
Imediat dupa extragerea din faguri, mierea este fluida. Dupa un timp ea cristalizeaza, ca semn al naturaletii sale. Acest fenomen se produce in functie de compozitia glucidica si raportul fata de apă. Cu cat este mai multa glucoza si mai putina apa, cu atat cristalizarea se produce mai rapid. Un continut ridicat de fructoza intarzie fenomenul de cristalizare.
Experimente prospective mai vechi s-au facut pe loturi de persoane dintre care unele consumau drept indulcitor doar zahar iar altele consumau doar miere. Urmarite pe mai multi ani, s-a observat ca acei ce consuma zahar fac diabet in rata obisnuita, dar consumatorii exclusivi de miere nu se imbolnavesc de diabet... - Ianuarie 17, 2019 1248
Scoala veche franceza de medicina recunostea faptul ca „omul raceste prin corp si nu prin respiratie”. De fapt se raceste sangele din intreg corpul, se incetineste aportul de oxigen si elemente imunitare; scade imunitatea generala si apararea locala respiratorie, cilii vibratili devin lenti, mucusul incarcat cu particule stagneaza, mucoasa nazala nu mai poate incalzi normal aerul inhalat. Asadar sfatul practic pentru toata lumea este sa evite in perioada rece umezeala si frigul in primul rand la picioare, unde sangele se raceste foarte usor. Sa nu fie folosite haine care lasa talia dezvelita, sau mai putin imbracata, capul, gatul si pieptul neacoperite, fuste mini, pentru ca repercursiunile unei tinute...
- Ianuarie 17, 2019 474
Astazi, cand se discuta cu ingrijorare despre sfarsitul erei antibioticelor de sinteza care nu mai pot face fata rezistentei crescute a microbilor, e timpul sa ne reamintim ca exista antibiotice naturale, a caror forta e dovedita si de stiinta moderna: miere de albine, propolis, uleiuri volatile. Variabilitatea naturala a compozitiei acestor produse, le contrapune permanent la schimbarile de germeni din ambient, asigurind protectia fata de imbolnaviri.
In natura neatinsa de mana omului, nu se cunosc epidemii de boli microbiene la plante, albine sau animale. Acolo, plantele secreta acele substante care mentin germenii sub control; rezinele le protejeaza mugurii, bobocii si mladitele tinere, uleiurile volatile apara plantele si curata...
Autentificare