propolis
- Octombrie 29, 2024 286
Hidrolat de Propolis (a doua parte): Tratamentul afectiunilor oculare usoare
Explorand in continuare potentialul hidrolatului de propolis, ne indreptam atentia catre capacitatea sa de a trata afectiunile oculare usoare. Produs valoros in portofoliul Melidava, hidrolatul de propolis este recomandat de dr. Cristina Aosan, specialist in apiterapie, pentru proprietatile sale exceptionale de vindecare. Acesta nu numai ca ofera o solutie naturala pentru mentinerea sanatatii ochilor, dar este si un aliat de nadejde impotriva iritatiilor si inflamatiilor minore.
De la obosirea ochilor din cauza ecranelor pana la combaterea simptomelor neplacute ale conjunctivitelor usoare, hidrolatul de propolis se dovedeste a fi un remediu eficient, accesibil si usor de utilizat. Beneficiind de o traditie bogata in utilizarea produselor naturiste, Melidava ofera solutii care aduc alinare si confort, fara a recurge la compusi chimici agresivi.
In articolele noastre, exploram nu...
- Octombrie 16, 2024 253
Hidrolat de Propolis (prima parte): Alinarea naturala pentru ochii obositi de tehnologie
Adoptarea hidrolatului de propolis ca parte integranta a regimului zilnic de ingrijire oculara ofera o metoda naturala si eficienta de a mentine sanatatea ochilor, in special in contextul modern, unde expunerea prelungita la ecrane si factori de mediu nocivi este inevitabila. Utilizarea acestui produs derivat din natura nu numai ca imbunatateste calitatea vietii prin prevenirea si atenuarea problemelor oculare comune, dar contribuie si la sustinerea unui stil de viata sustenabil si responsabil.
Pe langa beneficiile directe pentru sanatatea oculara, hidrolatul de propolis se distinge printr-o serie de proprietati care il recomanda ca o solutie versatila in cosmetica si medicina alternativa. Cu o compozitie...
- Aprilie 15, 2024 3563
Boala Lyme, produsă de Borrelia burgdorferi în principal, eventual asociată cu alte micro-organisme, a devenit doar de câţiva ani ţinta unor preocupări intense în medicină şi presă, deşi afecţiunea era cunoscută de mult şi la noi. Anterior erau indisponibile în laboratoare metode de investigare care să indice posibila prezenţă a acestor micro-organisme.
Aceste spirochete sînt transmise prin înţepătura de căpuse, ţânţari sau alte insecte. Totuşi căpuşele sunt cel mai mult incriminate. Iar primăvara şi vara sînt cele mai active. De menţionat că nu fiecare căpuşă ori ţânţar e purtator de spirochete, aşadar să nu ne simţim permanent ameninţaţi de aceste insecte. Spre a evita o eventuală infectare cu spirochete după înţepătură, se pot face câteva lucruri.
Extragerea căpuşei cât mai repede după ce s-a observat ataşarea ei pe piele.
Abdomenul insectei nu trebuie...
- Ianuarie 30, 2024 538
PROPRIETATILE CHIMICE SI BIOLOGICE ALE PROPOLISULUI
Una din concluziile articolului, care ne intereseaza in mod deosebit, acum dar si pentru viitor…
Activitatea antivirală a propolisului
Mostre de propolis provenite din diferite regiuni geografice au prezentat activitate antivirală împotriva Adenovirus, HSV, virusurile gripei A și B, virusului bolii Newcastle, virusurilor polio, Vaccinia, Rotavirus, al stomatitei veziculare (VSV), și a virusului Corona, și au interferat cu replicarea virusurilor Herpes simplex, H. genitalis, Herpes zoster și al variolei.
Articolul: The chemical and biological properties of propolis
Siberi, S. Alenezi, J. Tusiimire, D. G. Watson
Privire generală asupra propolisului
Propolisul este o substanță...
- Decembrie 07, 2023 617
Propolisul și sistemul imunitar
Beste Ozsezen, Sibel Karakaya
Introducere
Utilizările medicale ale propolisului sunt determinate de efectele sale benefice asupra sănătății, fiind imunomodulator, antimicrobian și anti-inflamator și datează din antichitate – 300 ien.- în vindecarea unor leziuni ale pielii, furuncule, ulcerații și ca agent anti-inflamator. Compoziția chimică a propolisului este complexă, și au fost identificate peste 300 de fitochimice, inclusiv polifenoli, sescviterpene, steroizi, alcooli, cetone, chinone, cumarine, aminoacizi și substanțe anorganice. Această compoziție depinde de perioada de colectare, locație, origine geografică și sursa de plante. De ex. componentele principale ale propolisului care provine din diferite regiuni ale Turciei sunt flavonele (apigenină, luteolină), acizii fenolici (acizii 3,4-dimetoxicinamic, p-cumaric, cafeic și CAPE), flavanolii (quercetină, kaempferol) și flavanonele (pinocembrină, pinostrobină)...
- Octombrie 02, 2023 2519
Efectele deciziilor pe care le luam zilnic, cum ar fi alimentatia, activitatea fizica, si expunerea la factori stresogeni, se reflecta direct asupra starii noastre de sanatate.
Recent, un sondaj realizat de DIGI a pus in discutie relatia dintre nivelul de educatie si speranta de viata, o intrebare care poate parea neobisnuita pentru unii, dar cu implicatii profunde. "Influenteaza nivelul de educatie speranta de viata?”, suna intrebarea. Si raspunsul este clar: da...
Autentificare