Antibiotice si Alcool

Intrebare: Am voie sa iau tinctura cu alcool daca iau antibiotic?

Raspuns: In 99% din cazuri DA. 1% face referire la medicatia psihiatrica, unde consumul de alcool este interzis.

 

Intrebare: Femeile gravide au voie tinctura?

Raspuns: DA. Vorbim de mici cantitati de alcool etilic, mult mai putin toxic decat un antibiotic, si de multe ori mult mai putin toxic decat E-urile din mancare…

 

Intrebare: copiii au voie tinctura? De la ce varsta?

Raspuns: DA, antibiotic nu ar avea voie? Ce credeti ca este mai toxic si mai problematic pentru sanatatea lor, o mica cantitate de alcool, sau antibiotic, administrat pentru orice viroza? Daca sugarul face o infectie, nu primeste antibiotic? Ba da, uneori cate doua… Si atunci?

 

Intrebare: pentru infectii virale am voie tinctura daca iau antibiotic?

Raspuns: este o gresala sa sa iei antibiotic pt o infectie virala. Nu are efect. Scade temperatura… Da, e adevarat, dar nu prin efect direct asupra infectiei ci asupra sistemului imunitar pe care il deprima… Nu mai bine luati un antitermic? Explicatie: antibiotic = anti-bios = impotriva vietii. Este un medicament care isi propune sa distruga microbi. Nu are efect asupra virusului pentru ca virusul este la limita materiei vii cu cea ne-vie. Virusul nu are metabolism. Nu respira, nu mananca. Toxina adusa de antibiotic nu are cum sa ajunga la el, nu are cum sa-l distruga. Antibioticul NU are nici o legatura cu consumul de alcool. Ideea de a nu consuma alcool cand se foloseste antibiotic vine din anii 1950 cand se facea educatie sanitara la sate si personalul medical al acelor vremuri, ingrozit de alcoolismul din zona rurala, i-a invatat pe tarani sa nu consume alcool, macar atunci cand iau pastile (orice pastile…) Pentru ca Dacia Plant a inventat notiunea de tinctura fara alcool, pe ei nu-i intereseaza ce vand, ci cat vand, trebuie sa-i corectam si sa va informam pe Dvs., ca tinctura se defineste ca preparat ce rezulta in urma unei extractii alcoolice (etilice). Deci nu exista tinctura fara alcool, sau ma rog, exista, dar doar la Dacia Plant.

 

Multa, multa sanatate!