detoxifiere
- Februarie 20, 2019 452
Pentru a ajuta fluxul eliminator natural al organismului, in aceasta perioada este bine sa se consume principii calde si penetrante care deschid canalele corpului si favorizeaza eliminarea toxinelor. ...
Dintre produsele apicole, un bun detoxifiant: propolis. Elimina substante toxice care sint daunatoare pentru intregul corp si in special pentru ficat si rinichi. Este un bun chelator de metale grele. Foarte util dupa alimentatia greoaie din timpul iernii, mai ales la persoanele care in plus lucreaza in mediu toxic. In plus este si reglator al imunitatii, folosit de altminteri in curele profilactice de primavara. Ca exemplu, un adult poate lua propolis tinctura, cate 2 ml/zi, dimineata... - Ianuarie 18, 2019 1122
La Universitatea din Roma Tor Vergata, Prof. Antonella Canini si echipa desfasoara studii asupra capacitatii antitumorale a mierii. Pe culturi celulare de melanom bovin, s-a evidentiat ca in dilutie de 1/40, mierea de salcam exercita in 24 ore de la tratare un efect inhibitor celular de 35-45%.
In Egipt. Prof. Mamdouh Abdulrhman, trateaza de multi ani de zile cu injectii intravenoase cu miere de albine. Se injecteaza cantitati foarte mici, in dilutie cu ser fiziologic sau apa distilata, iar metoda este complet lipsita de riscuri toxice. Rezultatele sunt foarte bune pentru numeroase afectiuni, intre care boli cardio-vasculare, reumatismale, respiratorii, oncologice, diabet zaharat. Datorita efectelor uneori spectaculoase... - Ianuarie 18, 2019 1233
Imediat dupa extragerea din faguri, mierea este fluida. Dupa un timp ea cristalizeaza, ca semn al naturaletii sale. Acest fenomen se produce in functie de compozitia glucidica si raportul fata de apă. Cu cat este mai multa glucoza si mai putina apa, cu atat cristalizarea se produce mai rapid. Un continut ridicat de fructoza intarzie fenomenul de cristalizare.
Experimente prospective mai vechi s-au facut pe loturi de persoane dintre care unele consumau drept indulcitor doar zahar iar altele consumau doar miere. Urmarite pe mai multi ani, s-a observat ca acei ce consuma zahar fac diabet in rata obisnuita, dar consumatorii exclusivi de miere nu se imbolnavesc de diabet...
Autentificare