Imi cade parul, ce sa fac?

IMI CADE PARUL, CE SA FAC?

Explicatii pentru aceasta problema gasiti cu duiumul pe Internet. Solutii realiste mai putin.

Primul site, deci si cel mai citit pe aceasta tema, reginamaria.ro

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/de-ce-chelesc-barbatii

ne sfatuieste pur si simplu: „Cea mai buna strategie este sa accepti caderea parului”

Cam acesta e nivelul de stiintificitate a medicinei. Explicatii savante, in parte reale si o consolare.

NU-i asa! Se poate mai mult! Poti sa-ti pastrezi parul si intr-o oarecare masura, depinde doar de Dvs., se poate reface.

Toate explicatiile care sunt date nu iau in considerare debutul problemei, care este stresul psiho-emotional si fiziologic in 90% din cazuri. De aici porneste problema. E bine sa va verificati periodic musculatura spatelui cat puteti pipai cu mainile Dvs. Daca musculatura este tare aproape tot timpul, procesul de pierdere a parului este declansat si e o problema de timp cat si cum veti pierde… Ce puteti face? Atentia periodica si o incercare de relaxare in paralel cu exercitii de respiratie pot relaxa musculatura. Gimnastica care sa solicite picioarele mai mult si masaj de relaxare.

Iar pentru par la modul concret puteti face urmatoarele: va tundeti la zero, ca sa puteti face tratamentul mai simplu. Masati de doua ori pe zi dimineata si seara scalpul cu Apireven, unguent cu venin de albine, daca nu sunteti alergic la veninul de albine. Daca sunteti alergic, puteti folosi cateva luni Etaminys si apoi reincercati cu prudenta.

Reactia normala este de inrosire si incalzire a pielii. NU este reactie alergica, este reactie normala! Puneti un fes de cap si stati asa 15…20 minute. Apoi va stergeti cu un prosop de hartie si va vedeti de viata.

Seara ca sa grabim acest proces dupa ce ati sters capul cu un prosop de hartie aplicati o masca cu laptisor de matca si miere. Pregatiti intr-un recipient mic un amestec de 1…2 lingurite de ceai cu laptisor de matca cu 1 lingurita de miere de salcam. Amestecati si apoi extrageti cu degetul si intindeti pe cap. E posibil ca in cateva minute sa apara o senzatie de strangere a pielii capului. Nu e nimic anormal, e o reactie fireasca. Asa „lucreaza” laptisorul de matca. Intre timp pregatiti un decoct de Marul Lupului (Aristolochia clematitis). Ca proportie o lingurita de ceai cu planta macinata la 350 ml apa, fierbere la foc mic cu capac intredeschis 15…20 minute.

Dupa 20…30 minute vom da jos masca cu laptisor de matca si miere a scalpului cu acest ceai de Marul Lupulu.

Clatim capul cu acest ceai. Apoi stergeti cu un prosop de hartie.

Pare complicat? Va asigur ca nu e. Rezultate din prima saptamana. In sensul in care veti observa la dus ca nu mai pierdeti atat de mult par. Apoi in urmatoarea saptamana veti observa ca practic nu pierdeti mai mult par decat inainte de a apare semnalul care v-a atras atentia. Ca sa va convingeti ca functioneaza faceti poze periodic, la o saptamana. Si comparati-le. Va asigur ca veti fi multumiti.

Ceea ce v-am scris vine dintr-o experienta personala. N-am reusit sa fac intotdeauna tratamentul de mai sus integral. Dar macar cu Apireven m-am dat de doua ori pe zi, si cand am avut mai mult timp pentru mine am facut si restul. Tatal meu la varsta mea avea o calvitie avansata si practic ii mai ramasese o fasie de par de trei degete de lata in zona cefei. Eu la 55 de ani am un par normal. Gratie celor scrise mai sus.

Pentru femei e un pic mai greu. Rar gasesti o femeie dispusa sa aplice o solutie radicala si sa se tunda la zero.

Intelegem. Atunci va trebui sa aplicati Apireven pe „carari” din aproape in aproape pentru a acoperi tot capul.

La fel procedati si cu aplicatia de masca cu laptisor si miere. E mai complicat dar merita.

Succes!