Am imunitatea scazuta. Ce pot face?

Imunitatea, acea bariera invizibila care protejeaza organismul de invadatori externi, este in stransa corelatie cu factorii de mediu in care traim si cu stilul de viata pe care il adoptam. Efectele deciziilor pe care le luam zilnic, cum ar fi alimentatia, activitatea fizica, si expunerea la factori stresogeni, se reflecta direct asupra starii noastre de sanatate.

Recent, un sondaj realizat de DIGI a pus in discutie relatia dintre nivelul de educatie si speranta de viata, o intrebare care poate parea neobisnuita pentru unii, dar cu implicatii profunde. "Influenteaza nivelul de educatie speranta de viata?”, suna intrebarea. Si raspunsul este clar: da!

Un exemplu concret se regaseste in comportamentul oamenilor fata de vaccinarea anti-Covid 19. Unii dintre cei care s-au vaccinat in iarna trecuta au observat ca au fost mai susceptibili la raceli si gripe, iar multi dintre ei, surprinzator, s-au infectat cu Covid in vara. Desi pare paradoxal, acest fapt ne indica inca o data cat de important este nivelul de educatie in luarea unor decizii informate.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca raceala si gripa, desi sunt deranjante, reprezinta forme usoare de boala. Dar, daca sistemul imunitar falimenteaza in fata unei simple raceli, ce sanse are in fata unor afectiuni mai severe?

Pe fondul acestei discutii, ne indreptam atentia catre solutiile pe care natura ni le ofera pentru a intari sistemul imunitar. Doua directii de actiune se evidentiaza: mijloace de imunomodulare, precum propolisul, ce ajuta la echilibrarea raspunsului imun, si imunostimulare, cu ajutorul echinaceei, care sprijina organismul in lupta cu agentii patogeni.

De asemenea, pentru sustinerea unei sanatati optime, trebuie sa ne concentrăm pe trofice (substante hranitoare) de inalta calitate. Laptisorul de matca si produsele cu apilarnil sunt renumite pentru proprietatile lor regenerative. Mai mult, alimentele functionale, precum polenul si pastura, reprezinta adevarate depozite de micronutrienti, vitamine si minerale esentiale pentru organism.

Un bonus? Polenul, pe langa aceste beneficii, actioneaza si ca un puternic antioxidant.

Imunitatea, capacitatea organismului de a se apara impotriva agentilor patogeni, precum bacterii, virusi si alti invadatori, poate fi sustinuta si consolidata in mai multe moduri. Unele produse naturiste actioneaza direct asupra sistemului imunitar, intensificandu-i capacitatea de raspuns, in timp ce altele il sustin in mod indirect, oferind nutrienti esentiali sau proprietati regenerative.

A Produsele care sustin in mod direct imunitatea:

  1. Propolis mielat: Propolisul este o substanta rezinoasa colectata de albine de pe rasini de copaci si transformata cu propriile lor secretii. Este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene, antivirale si antifungice. Propolisul mielat combina beneficiile propolisului cu cele ale mierii, dubland astfel efectele sale pozitive asupra imunitatii.

  2. Tinctura de propolis: Acest extract alcoolic de propolis se foloseste adesea pentru a combate infectiile si pentru proprietatile sale antiinflamatorii.

  3. Echinacea mielat: Echinacea este o planta cunoscuta pentru capacitatile sale de a stimula sistemul imunitar. Combinata cu mierea, eficacitatea sa este amplificata.

  4. Propolis esenta: Esenta de propolis reprezinta o forma concentrata a acestui produs al albinelor, fiind un puternic agent antimicrobian si imunomodulator.

B. Produsele care sustin in mod indirect imunitatea:

  1. Laptisor de matca: Este o substanta secretata de albinele lucratoare, fiind hrana exclusiva a reginei albinelor. Este renumit pentru proprietatile sale nutritive si regenerative, avand un impact pozitiv asupra sistemului imunitar.

  2. Apilarmel: Combinatia dintre laptisorul de matca si mierea de albine, acest produs are beneficii duble asupra imunitatii prin proprietatile sale regenerative.

  3. Polen: Este colectat de albine de pe flori si reprezinta o sursa bogata de proteine, vitamine si minerale. Acesta sustine imunitatea printr-o actiune trofica, furnizand organismului nutrientii esentiali de care are nevoie.

  4. Pastura: Cunoscuta si ca "painea albinelor", pastura este polen fermentat si are proprietati nutritive superioare, contribuind la sustinerea imunitatii.

  5. Miere: Este un produs al albinelor, bogat in zaharuri, enzime si substante antimicrobiene. Mierea ofera o sustinere trofica imunitatii, furnizand energie si nutrienti.


In concluzie, produsele albinelor reprezinta resurse naturale incredibile pentru sustinerea si consolidarea imunitatii. Fie ca actioneaza direct asupra sistemului imunitar sau il sustin in mod indirect printr-o actiune trofica sau regenerativa, acestea sunt aliati de nadejde in promovarea unei sanatati optime.
Pentru cei care doresc sa beneficieze la maximum de aceste resurse naturale, este importanta administrarea lor in doze adecvate.

Daca sunteti in cautarea unui protocol personalizat, va sfatuim sa ne contactati.

Va dorim sanatate si decizii informate! Toate cele bune!