antibiotic natural
- Ianuarie 18, 2019 1269
Imediat dupa extragerea din faguri, mierea este fluida. Dupa un timp ea cristalizeaza, ca semn al naturaletii sale. Acest fenomen se produce in functie de compozitia glucidica si raportul fata de apă. Cu cat este mai multa glucoza si mai putina apa, cu atat cristalizarea se produce mai rapid. Un continut ridicat de fructoza intarzie fenomenul de cristalizare.
Experimente prospective mai vechi s-au facut pe loturi de persoane dintre care unele consumau drept indulcitor doar zahar iar altele consumau doar miere. Urmarite pe mai multi ani, s-a observat ca acei ce consuma zahar fac diabet in rata obisnuita, dar consumatorii exclusivi de miere nu se imbolnavesc de diabet... - Ianuarie 17, 2019 4528
Mugurii copacilor si ramurile tinere sint acoperite cu un strat fin de rasini, ce le protejeaza contra germenilor atmosferici –bacterii, virusi, fungi, fata de iradiere, inghet sau razele solare prea puternice. Secretia rasinilor vegetale se adapteaza permanent sa combata microbii patogeni atmosferici, variabili de la un sezon la altul.
Albinele aduna aceste rasini, le duc in stup si le amesteca in proportii de ele stiute cu secretii proprii. Acesta e propolisul, un produs mereu adaptat la amenintarile microbiene din natura. Propolisul in stup are pentru familia de albine si adapostul lor...
Autentificare