Procedăm astfel: produsele cu efecte regeneratoare, rejuvenante, cum este polenul, păstura, lăptișorul de matcă și produsele cu apilarnil, se administrează cel mai bine dimineața, ideal ora 6, ora astronomica, sau ora oficială / standard, sau așa numita ora de iarnă. Deci ora 7 ora de vară. Dacă nu reușim să le administrăm la această ora ideală, nu e o tragedie, dar să fie administrate dimineața.
Cantități
În speță pentru o cura de slăbire fără foame, cu scăderea colesterolului și a trigliceridelor, și fără liposucție financiară, se administrează polen crud poliflor, în doze crescătoare. Pentru cine nu a mai luat polen niciodată, începem cu 2...3 lingurițe de ceai / desert, ca și unitate dozatoare, cu vârf, 1 lingurița = 5 grame, ceea ce înseamnă 10...15 grame. Această cantitate se pune la <dizolvat> (de fapt într-o suspensie) cu apă cu zeamă de lămâie.
Astfel 10...15 grame de polen se pun în 50...75 ml apă, cu 1/2 lămâie mică stoarsă. Se agită cu lingurița și se lasă minimum 20 de minute. Apoi înainte de a bea rapid acest amestec se mai agita odată cu lingurița, si se dă peste cap. Dacă mai rămâne ceva, se mai adaugă puțină apă, adunați totul de pe pereții paharului / cănii și consumați rapid.
Poate vă întrebți ce fel de linguriță? Orice fel de linguriță, nu contează. Dacă folosiți o linguriță metalică, să nu o lăsați în interiorul suspensiei. Sa nu fie în lichid. Rațiunea este că pe metal nu trăiește nici o bacterie, din rațiuni de oxidoreducere. Iar polenul crud este produs pro-biotic, deci aduce un aport de bacterii utile tractului digestiv.
Pentru cei care nu au luat niciodată polen administrarea acestei doze de 10...15 grame este indicat să fie realizata după micul dejun, pentru o perioadă de probă. 10% dintre utilizatori spun ca pot apare senzații ciudate la nivelul stomacului, o ușoară jenă. 1% dintre utilizatori spun ca pot apare dureri. Motivul este producția promptă de sucuri gastrice, din pricina faptului ca polenul este sesizat de organism ca fiind cu o mare încărcătură proteică.
Eventualele neplăceri
Cei care au senzații neplăcute moderate, să persevereze, pentru că în mod normal ele dispar după ce organismul se obișnuiește cu acest produs nou. Cei care au senzații neplăcute serioase, sau dureri, să se oprească pentru două luni, timp în care să facă o cură cu un macerat de obligeană, pe care îl descriem aici. Dacă respectați rețeta acestui macerat, modul de utilizare, și plantele sunt de calitate, atunci pentru 99% dintre utilizatori tractul digestiv va permite utilizarea de polen.
Gastritele ușoare pot fi tratate în acest mod. Cei care în continuare au neplăceri, pot încerca păstură, un produs care de regulă este mult mai ușor de utilizat și nici nu necesită o preparare prealabilă. În 20 de ani de lucru cu produse apicole și peste 10.000 de beneficiari, am întâlnit două persoane alergice la orice produs apicol, inclusiv păstură, și o persoană care a avut o intoleranță manifestată prin diaree.
Micul dejun
Revenind la administrarea de polen, după două, trei săptămâni de administrare de polen crud poliflor, după micul dejun, încercăm o administrare înainte de micul dejun cu 15...20 de minute. Dacă totul e OK, păstrăm acest mod de administrare
și majorăm dozele cu câte o linguriță, adica 5 grame, în plus pe săptămână. Evident se majorează și cantitatea de lichid, de amestec de apă cu zeamă de lămâie. Cei care nu se împacă cu acest amestec pot încerca să utilizeze iaurt, kefir, sana, lapte bătut, zer dulce / acru. Sau borș, sucuri de fructe, după gust.
Statistic vorbind cel mai ușor de preparat / utilizat, și mai ușor de acceptat, este suspensia în apă cu zeamă de lămâie, potrivită după gust.
Odată cu majorarea cantitativă a polenului, diminuăm micul dejun obișnuit, în așa fel încât la 4...5 lingurițe de polen, micul dejun cu care eram obișnuiți se reduce la jumătate. NU veți resimți foame pâna la prânz. Nu consumați nimic ca și gustare la ora 10. Păstrați-vă pentru prânz.
Nu veți resimți foame până la prânz
Continuăm să majorăm dozele de polen și pentru femei la 170 de cm și peste 70 de kg; doza de 10 lingurițe de polen crud poliflor înlocuiește total micul dejun. Pentru bărbați cu o înălțime de 180 cm și peste 80 de kg, dozele de polen cresc la 12 lingurițe, adica 60 de grame. 14 lingurițe, adică 70 de grame la 90 de kg, etc.
Dacă indicațiile noastre sunt respectate, veți slăbi într-un mod sănătos 0,5 kg pe zi în medie, fără foame, cu mai multă energie, și cu analize de colesterol și trigliceride mai bune.
Dacă simțiți nevoia să consumați totuși ceva lângă polen, poate pentru a reduce o senzație de aciditate, luați o mână de semințe decojite de floarea soarelui, sau o banană. NU mai mult decât atât. Vă garantez ca nu veți resimți foame până la prânz. Senzația de sațietate este dată de două componente: gradul de umplerea al stomacului și necesarul și calitatea nutrienților aduși prin alimentație.
Vă îngășați dacă nu respectați indicațiile
Polenul este o hrană excepțională, un nutraceutic, un produs care aduce întregul necesar de vitamine și minerale, dacă este corect administrat, adică în doze adaptate și bine preparat. Consumul de polen crud fără o preparare prealabilă îi reduce valoare la mai puțin de 50%.
Prepararea polenului pentru micul dejun se poate face și cu o zi înainte, de cu seară, dar îl punem la frigider, și îl scoatem când ne trezim pentru a aduce produsul cât mai aproape de temperatura camerei.
Dacă aceste indicații referitoare la înlocuirea micului dejun în întregime cu polen nu sunt respectate și se consumă și alimente uzuale la micul dejun și cantități mari de polen o să vă îngrășați în loc să slăbiți...
Deci acest super-aliment poate fi folosit și pentru a corecta o greutate prea mică.
Contraindicații
Supra-dozarea de polen se cunoaște prin scaune moi, de culoarea polenului, care pot ajunge la scaune diareice.
Dacă nu este o coincidență, și doar administrarea de polen este de vină, opriți cura pentru trei zile, și o reluați cu una, doua trepte mai jos, adică dacă ați avut probleme la 14 lingurițe luați doar 10.
Contraindicații sunt doar pentru cei alergici la polenul entomofil, adică polenul cules de albine, gastrite severe, ulcer gastric.
Cei care sunt alergici la polenul anemofil, adică polenul purtat de vânt, pot încerca să consume acest produs cu prudență. Cam 20% dintre aceștia nu vor suporta nici polenul cules de albine. Se poate încerca o desensibilizare cu Etaminys, antialergic natural, minimum o lună și apoi reîncercăm să luăm polen în paralel cu administrarea de Etaminys.
Persoanele cu nevoi speciale ni se pot adresa pe mail: contact@melidava.ro pentru o recomandare mai bine adaptată.
Păstură în loc de polen
Pentru persoane cu masă corporală foarte mare, care doresc / simt nevoia să vadă rezultate mai rapide se poate înlocui și masa de prânz cu polen.
Cei care nu pot consuma polen, sau nu doresc să consume polen, nu au răbdare să procedeze în modul descris de noi, pot consuma păstură, în proporție de 70% din cantitatea de polen recomandată.
Astfel dacă ar fi trebuit să ajungeți la 10 lingurițe de ceai cu vârf, cu polen crud poliflor, adica 50 de grame, puteți lua 6...7 lingurițe de ceai cu vârf, cu păstură, adică 35 de grame. Nu necesita preparare prealabilă ca și în cazul polenului. Se consuma mai ușor alături de un fruct acrișor, sau un suc de fructe.
De luat la pachet
O alta idee este să consumați polen la micul dejun și păstură la prânz. Dacă sunteți la serviciu în timpul prânzului, poate fi mult mai ușor așa, să luați cu dvs. păstură. Pentru păstură aveți nevoie de un frigider, sau dacă luați cu dvs. doar doza de la prânz, nu aveți grija asta.
Pentru păstrarea polenului pe termen lung aveți nevoie de un congelator. Puteți să va pregătiți o doză de polen și pentru prânz, în locul mesei de prânz, și să o puneți într-un flacon mic, alături de un acumulator de frig, într-o pungă de plastic. La prânz agitați și dați peste cap. Adăugați un pic de apă, agitați și beți rapid ce a mai rămas.
Polenul susține antrenamentul fizic
Atenție: polenul poliflor poate avea culori și gusturi diferite. Granulele de polen pot fi mai mari, sau mai mici, mai întregi sau mai puțin întregi, cu aspect prăfos, în funcție de perioada când a fost recoltat. Nu este un produs industrial, nu este standardizat.
Dacă este puțin acrișor, gustul poate fi corectat cu puțină miere. Polenul poate avea impurități normale, adică aripi și piciorușe de albină, capete de albină. Aceste impurități nu pot fi eliminate în totalitate oricât ne-am strădui.
Consumul de polen și păstură o să vă fortifice organismul, o să vă dea un tonus mai bun, o stare generală mai bună, dar nu poate suplini exercițiul fizic pentru o musculatură care să vă dea o formă de vis...
În schimb poate susține antrenamentul fizic, și mai mult decât atât, poate <repara> un ficat obosit de steroizi.
Costuri comparative
Unii spun că este foarte costisitor să consumi produse naturiste și că doar cei avuți își pot permite asta. Hai lasă-mă! Păi 50 de grame de polen pe zi înseamnă 3 caserole de 500 de grame, adică la noi 150 de lei pe lună. Adică 5 lei pe zi pentru sănătatea Dvs.
Pentru păstură ați avea nevoie de 2 caserole de 500 de grame, 300 de lei la noi. 10 lei pe zi pentru sănătate.
Orice mic dejun, inclusiv pregătit acasă costă 5...10 lei, zi de zi, de zi...
Sau dacă adunăm o cafea (de la aparat) 2 lei, cu un suc sau o apa 2 lei, cu un corn, sau vreun chips, snacks, cookies, produse zilnice pentru omul de azi, depășim 5...10 lei pe zi. Nu-i așa?
Dacă fumați un pachet, adică 20 de țigarete pe zi, cheltuiți 10...20 de lei pe zi, adica 300...600 de lei pe lună.
O fi mult, o fi puțin?
Caz verificat
Vă prezentăm în continuare evoluția unui pacient care a urmat această cură. În luna mai 2020 avea 124kg, iar in noiembrie 2020 a ajuns la 104 kg, slăbind treptat și fără suferință.
Aceasta este dovada ca se poate slabi cu produse apicole, polen / păstură, fără a îndura foame și fără a priva organismul de nutrienți esențiali. În plus, rezultatele sunt stabile, organismul nu este dat peste cap, crește energia și capacitatea de efort fizic și intelectual.
Corpul scapă de un surplus inutil fără suferință și, mai mult, devine mai capabil de a răspunde stimulilor externi, crescând inclusiv rezistența la frig.