Miere de Salcam ecologica - 500g Apidava
Prezentare
- 500 g in flacon de sticla cu capac infiletat
Continut
- miere de Salcam 100%, din apicultura ecologica
- fara aditivi sintetici, fara conservanti
- notificarea producatorului (v. la fotografiile produsului)
Realizare produs fabricat in Romania
Pastrare la temperatura camerei, bine inchisa
Produs de Apidava SRL
PROPRIETATI, ACTIUNI
Aliment functional: prebiotic, inalt nutritiv, antioxidant, energizant.
In farmacopeele chinezesti si japoneze traditionale, mierea denumita si “minunea galbena” este considerata un medicament superior, cu efecte de reintinerire si longevitate, de reglare si armonizare a organismului. Lucrarile Apimondia abunda de studii de laborator si clinice asupra mierii.
Cel mai nou efect pus in evidenta este acela de prebiotic selectiv, adica de produs care hraneste si sustine flora intestinala normala, si reprima posibilele bacterii patogene.
Pentru sportivi, are actiune energizanta generala, dinamogena si fortifianta asupra inimii si muschilor, creste rezistenta la efort sustinut, intens, de durata si repetat, previne epuizarea, favorizeaza recuperarea.
Asigura o rezistenta crescuta la oboseala intelectuala si fizica in perioadele episodice de activitate foarte intensa. Consumata constant, consolideaza si sustine organismul in perioade de stres.
Are efect armonizant organic si calmant emotional.
Chiar daca componentele biochimic dominante sint glucide, totusi mierea este total diferita de zahar. Zaharul este un produs lipsit de vitalitate, din cauza procedurilor tehnologice si a eliminarii tuturor altor componente din sucurile vegetale de origine; el contine exclusiv zaharoza.
In schimb mierea este un aliment viu. Glucidele sint maxim 80 % si au o structura spatiala speciala, care ii confera proprietati benefice particulare. Apa din miere este una vitala, provenita de la flori si incarcata cu energii ale albinelor. In plus, mierea contine numerosi antioxidanti, enzime, vitamine, minerale, toate relationate natural, ceea ce le imprima o inalta biodisponibilitate. Ele se absorb usor, sint recunoscute facil de celule, care le integreaza si utilizeaza armonios.
Nu are efect diabetogen, precum zaharul. Cei care au consumat doar miere, ci nu si zahar, nu au facut diabet zaharat.
S-a dovedit in laboratoare ceea ce din practica era cunoscut, ca mierea exercita efect anti-tumoral – ex: Prof. Antonella Canini si echipa, Universitatea Tor Vergata, Roma.
EXPERIENTA IN UTILIZARE
Va recomandam miere pentru consum curent, tuturor PERSOANELOR SANATOASE care doriti sa va pastrati sanatatea, vigoarea si tineretea, in special daca sustineti o intensa activitate fizica sau intensa activitate intelectuala, ca intretinere si profilaxie, pentru ca este un produs trofic (hranitor) general, tonic, energizant, creste capacitatea de efort fizic si intelectual, interfereaza pozitiv hematopoieza, adica creste calitatea sangelui, sustine imunitatea,
S-a constatat ca 1-2 lingurite/zi intretin o buna flora intestinala, care remediaza imunitatea si creste durata de viata.
La sportivi, 1-2 linguri inainte de competitii sau antrenamente, sustin capacitatea de efort si previn instalarea febrei musculare.
Utilizatorii care aveau BOLI instalate cand le-am recomandat miere, au raportat remedierea simptomelor si/sau analizelor, in: astenie, anemie, oboseala cronica, raceala, faringite, laringite, sinuzite, coriza spasmodica; bronsita acuta, bronsita cronica; nevroze, neurastenie, insomnie, depresie, ADHD, autism; cancer, leucemie, limfom; hepatita acuta, hepatita cronica, ciroza; insuficienta de organ (inima, rinichi, ficat, plaman); iar extern in arsuri, plagi, exeme.
Nu recomandam utilizarea in infectii spitalicesti cu Clostridium difficile, acela care determina diarei incoercibile de durata, pentru ca am observat ca se accentueaza simptomele. Dupa disparitia diareilor, se poate consuma normal.
In diabet zaharat se utilizeaza doar in doze mici, 1-2 lingurite/zi, tipuri de miere cu fructoza dominanta: Salcam, Lavanda, Rozmarin, Castan. Recomandabil la sfatul unui medic api-fito-terapeut.
Recomandam miere cu succes, de peste 21 de ani (din 1997), la orice varsta, inclusiv la sugari, și in orice stare fiziologica, inclusiv la femei insarcinate. Fatul are nevoie intrauterin de principii nutritive si bioactive cat mai naturale si eficiente, mai mult decat un adult, pentru ca parcurge un proces accelerat de crestere si dezvoltare. Iar mierea este un concentrat natural de asemenea principii nutritive si bioactive.
La fel si un sugar. Pericolul clamat de cei care combat naturismul, de infectare cu Clostridium botulinum a fost incorect pus pe seama mierii. Sugarul mai curand il contacteaza din praful din casa in care germenul este o prezenta obisnuita, prin introducerea in gura a diverse obiecte neigienizate. In plus, exista si in flora intestinala habituala normala o varietate de Clostridium care traieste in echilibru cu celelalte bacterii prietenoase, dar care poate deveni patogen la un sugar cu imunitate deprimata. Nu mierea poate determina imbolnavirea cu Clostridium, ci nerespectarea conditiilor de igiena sau deprimarea imunitara a copilului.
INTREBUINTARE
Intern – aliment functional
In regim obisnuit de viata
• pana la 16 ani: 1 - 3 lingurite /zi
• peste 16 ani: 2 - 4 lingurite /zi
In regim de suprasolicitare - cantitatile pot fi semnificativ mai mari.
In patologii - cantitatea zilnica, modalitatea si ritmul de administrare urmeaza recomandarile unui medic api-fito-terapeut.
Recomandam asocierea cu Laptisor de matca crud, Laptisor de matca crud natural, Apilarmel, polen crud, pastura, Propolis mielat, Propolis esenta, pentru ca actioneaza complementar.
Consumata simpla pe termen lung, gustul dulce, intens poate deveni dificil de suportat. Ca atare sugeram sa fie folosita ca indulcitor ori de cate ori este posibil, sau consumata in limonada, ori alaturi de fructe acrisoare sau acre.
Extern – cosmetic:
• aplicatie pe piele ca masca, inclusiv in jurul ochilor; dupa 20-30 minute se spala cu apa si se aplica o crema potrivita tenului.
• poate fi folosita ca masaj cu miere sau aplicatii locale, in celulita sau pentru a elimina puncte negre
• mierea lichida poate fi folosita si ca sapun, are actiune tensioactiva
Producator | Apidava |
---|---|
Ingrediente | fara aditivi sintetici, fara conservanti, miere de salcam |
Asocierea cu antibiotice | Da |
Poate fi folosit de catre | persoanele cu afectiuni acute, persoanele cu afectiuni cronice, persoanele sanatoase |
Categorie produs | aliment functional |
Mod de utilizare | Uz intern |
Mod de pastrare | la temperatura camerei, bine inchis |
Nr. lot | Sbio655.1 |
Data expirarii | 23 oct. 2024 |
Valabilitate | 36 luni |
Produs in | România |
Autentificare